Sikker (MC) Trafik

Sikker (MC) Trafik

Medlemmer: 130
Forside Forum Medlemmer Annoncer MC-er
558 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 13 Svar

Observation Observation

Jeg er på ingen måde ude på at forulempe folk fra div. landsdele.
Men som jeg ser det, så sker næsten 2 tredjedele af alle ulykkerne i Jylland. Måske fordi Jylland er større og dermed flere motorcyklister, jeg ved det ikke. Men jeg syntes det kunne være værd at undersøge hvorfor der er så mange der. Er det fordi vejene er bedre? Eller er det fordi der generelt køres stærkere af både biler og motorcykler?
Selvfølgelig er det tilfældigt hvor ulykkerne sker. Men, ÉN ulykke, er ÉN for meget.

Jeg håber for alle "tilbageværende" motorcyklister at vi må komme igennem sæsonen uden flere ulykker.
Go' vind.. Pas på hinanden, og ikke mindst bilerne uanset farve, mærke og størrelse.

Jacob HP


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Kitchen clogged 750 kr.
  • Flyt tørretumbler 450 kr.
  • Reparation af kabelfejl på robotplæneklipper 1.300 kr.
  • Furniture Assembly 2.200 kr.
  • Hente to døre i bauhaus Roskilde Montere døre og dørhåndtag i Jyllinge 2.100 kr.
  • rep. af hul i vandrør 1.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Observation
  • #1   8. maj 2008 Jacob HP

    Din observation er helt korrekt, og det handler ikke bare om MC-er men i lige så høj grad om biler!

    Jeg ved egentlig ikke hvad årsagen er, men jeg kører selv rundt i hele landet og observerer en væsentlig forskel:

    På øerne opfattes hastighedsbegrænsninger i det mindste som noget vejledende. Så snart du kommer over Lillebælt, kendes de tilsyneladende slet ikke - der køres meget stærkere i Jylland generelt.

    Jeg skal ikke gøre mig selv bedre end jeg er. Når jeg sidder på lande-/motorveje, sætter jeg ofte min fartpilot lidt i overkanten af den anviste hastighed. På øerne kører jeg forbi lidt flere, end jeg overhales af. I jylland overhaler jeg faktisk kun lastvigne/busser og traktorer. OK - også personbiler med større campingvogne, men selv personbiler med mindre trailere hoppende rundt bag ved suser ofte forbi med 120 kmt eller mere.

    Jyder har det med at sige, at det er fordi de har god plads på vejene, der ofte er lange og lige - så spørgsmålet er derfor, hvorfor sker det så??? Her siges det jo ofte, at farrt ikke i sig selv er farlig smiley


  • #2   8. maj 2008 Carsten:

    Politiken har de sidste to år opstillet oversigter over, hvor færdselsdrabene sker. Så vidt jeg husker, sker pænt over halvdelen vest for Lillebælt. Der er et lille overskud ift befolkningens absolutte størrelse, men set i forhold til trafiktætheden er det helt vildt.


  • #3   8. maj 2008 Statistik er en sjov ting at kigge på. Men der skal altså mere til et hurtigt kig på nogle tal.
    Hvis man eksempelvis kigger på 2006, skete der 22 dødsulykker med motorcyklister. 5 af disse 22 dødsulykker skete på Fyn. Betyder det så at fynboer kører dårligere motorcykel?


  • #4   8. maj 2008 Brian:

    De undersøgelser jeg refererer til handler ikke bare om MC-ister men trafikdræbte totalt!

    Det er noget større materiale, der ligger bag. Jeg har ikke selv regnet det igennem, men konklusionberne pasaser meget fint, med det jeg har set, når jeg de sidste godt 20 år har bevæget mig rundt.

    Min egen opfattelse har i årevis været, at bortset fra et punkt, så kører øboer(især københavnere) bedre. Eneste undtagelse - gule og lyserøde trafiklys i København respekteres dårligt!

    Har tit tænkt på, om den større trafiktæthed simpelthen holder folk mere oppe på mærkerne.


  • #5   8. maj 2008 Knud: Jeg kan sagtens følge dig, da jeg også kører mange km på de danske veje om året.
    Men er det ikke også naturligt, at hastighederne er højere på motorvejen imellem Ålborg og Hjørring, end den er på Helsingørmotorvejen? Det er vel også derfor, at langt det meste 130 km/t motorvej ligger i Jylland.


  • #6   8. maj 2008 Lidt uhyggeligt statistik:
    En sammenligning mellem antallet af indregistrerede motorcykler og dræbte motorcyklister.
    2002: 69.200 motorcykler = 24 dræbte
    2003: 82.700 motorcykler = 25 dræbte
    2004: 87.800 motorcykler = 24 dræbte
    Dermed ligger tallet omkring 1 dræbt motorcyklist, for hver 3.200-3.600 motorcykel i Danmark.
    Hvis man ikke sætter tallet for højt (1 pr. 3500 MC), vil det med 134.000 motorcykler på de danske veje i 2008, resultere i 38 dræbte.


  • #7   8. maj 2008 Kan sagtens følge jeres argumenter, og de er nok sande.

    Mine egne betragtninger er rent subjektive - det skriver jeg vist også:-)

    Politikens opgørelser bekræfter bare mine egne subjektive betragtninger.

    Carsten - jeg stikker til farten, fordi dette igen er et af de utallige eksempler på nogle meget klare fornemmelser af, at den har langt større betydning, end vi alle sammen vil erkende.

    Selv i Tyskerland konstaterer man nu gang på gang, at i deres Wasserschütsbereiche og Lärmschützbereiche (områder med reduceret motorvejshastighed) ser man nu signifikante forskelle på antal ulykker i forhold til de fri strækninger - og især Lärmschhützbereiche er omkrin de større byer, hvor der virkelig er meget trafik.....

    Jeg er fuldstændig klar over at det ikke er en smule populært:-)


  • #8   8. maj 2008 Jeg tror faktisk der findes en måde, hvorpå man kan påvirke trafiksikkerheden væsentligt. Kort og godt med politisk vilje.
    Hvorfor skal statskassen tjene 500,- kr. hvis jeg vælger at bruge 2500,- kr. ekstra på en mere sikker styrthjelm?
    Eller hvorfor skal jeg give 5000,- ekstra for en Kawasaki ER6 hvis jeg vil have ABS?

    For nogle år siden ville man tilgodese miljørigtige biler, der kører langt på literen. Derfor blev vægtafgiften erstattet af en grøn afgift, som gjorde miljørigtige biler billigere at køre i.
    For et par år siden, havde man en ordning, hvor man sparede 1000,- kr. ved at købe hårdhvidvarer i energiklasse A. Hvilket gjorde det for dyrt, at købe i en lavere energiklasse.
    Hvad ville der ske, hvis man fjernede moms og afgift på sikkerhedsudstyr og evt. tog 5.000,- mindre i afgift for MC’er der havde ABS?


  • #9   8. maj 2008 Brian/Carsten:

    Jeg tror kun vi kan enes om at en generelt forbedret tarfikadfærd ville hjælpe alle grupper.

    Jeg tror faktisk også, at det er væsentligt lettere at implementere forståelse for bedre adfærd, hvis man arbejder generelt frem for at sige, at alle bilister er blinde, Alle MC-ister er dødsforagtende anarkister, alle fodgængere er hjernedøde osv osv.

    Så har jeg i øvrigt den opfattelse - og her er vi nok ikke enige - at priser/afgifter på sikkerhedsudstyr ikke er vigtig! Meget af det der grej-sføli ikke lige ABS-, det handler om passiv sikkerhed. Altså når ulykken er sket!

    Den allervigtigste sikkerhedsdetalje for en hvilken som helst trafikant er den, der sidder mellem ørerne, det handler om ikke at køre galt!


  • #10   8. maj 2008 Knud: Jeg tror ikke vi er så uenige, som det måske virker til ;o)
    Jeg mener også vi er nået langt, hvis alle trafikkanter kører efter forholdene. Men alligevel vil der jo ske uheld.

    Jeg har eksempelvis ramt et rådyr imens jeg kørte bil. Jeg er lykkelig for at det ikke var på MC.
    Jeg har også under en tur med en anden flok motorcyklister kørt på motorvejen med 110 km/t, da en af de andres forhjul pludselig tabte alt luften så han væltede.
    Her er det jo ikke et spørgsmål om fornuft og logik, men tilfældige hændelser som bare vil ske.

    Hvis eksempelvis rygskjold bare kan rede et eneste menneskeliv, så gør det dog lovpligtigt at køre med. Det samme med cykelhjelm og fjern promillegrænsen, så det er 0-alkohol på de danske veje. (I 1/4 dødsulykker er der alkohol indblandet)


  • #11   8. maj 2008 Carsten: Vi er helt enige. Nogle af de tilfælde jeg nævner og faktisk også lidt i provokation og overdrivelse. Ved ethvert tiltages skulle der naturligvis analyseres konsekvenser.

    Men hvis man tænker tilbage i tiden, var der jo også modstand, da man indførte brugen af sikkerhedssele, kørelys uden for lygtetændingstiden, osv. Ting som de fleste nok kan se fornuften af nu.

    Men jeg mener dog stadig at der kræves politisk vilje og en holdningsændring som Knud er inde på.

    Konsekvenserne ved spritkørsel, er efter min mening også alt for tamme. Jeg har kammerater, der som betjente har gamle kendinge, de har stoppet både 4, 5 og 6 gange.


  • #12   8. maj 2008 Carsten:

    Der er jeg faktisk meget enig med dig. Jeg tror også at en større respekt for eget ansvar og afhjælpning afandres fejl - altså tolerance- virker langt bedre en love og regler.

    ---det er bare som om at netop begreberne hensyn og tid til omtanke er forsvundet ud af mange trafikanters bevidsthed - og vi som MC-ister er vel de sidste der burde miste netop den bevidsthed - vi regner af ved kasse 1! i tilfælde af uafhjulpne fejl!


  • #13   9. maj 2008 jeg tror ikke ulykkerne skyldes den højere hastighed i Jylland !
    Det er nok nærmere kombinationen af alm. hastighed ( iht. fartgrænserne ) og manglende fokus / koncentration på den øvrige trafik.
    Jeg har dæl'me tit ( nærmest dagligt ) været udsat for at en eller anden spade der ligger bag en lastbil med 90 km/t blinker 1 gang og trækker ud foran mig der kommer med ca. 140 km/t ( eller mere )......
    Var jeg lige så ufokuseret ville det da uundgåeligt resultere i et kæmpe brag.

    Hastigheden er ikke det afgørende, det handler om fokus på trafikken;
    ikke om at snakke i tlf, sms'e, pille næse, læse avis, lægge sminke, barbere sig, drikke kaffe og æde doughnuts og hvad folk ellers finder på at foretage sig i deres biler mens de kører.

    Dernæst handler det, som I andre har beskrevet, om gensidigt hensyn.
    Det står endda i færdselsloven - den kunne vi vist alle trænge til at få frisket lidt op *S*


Kommentér på:
Observation

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce