Sikker (MC) Trafik

Sikker (MC) Trafik

Medlemmer: 130
Forside Forum Medlemmer Annoncer MC-er
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Hente to døre i bauhaus Roskilde Montere døre og dørhåndtag i Jyllinge 2.100 kr.
  • sætte hylder op bad og køkken 3.000 kr.
  • Tilskæring af ca 14 have fliser 400 kr.
  • Fix washing machine 750 kr.
  • Havearbejde 1.500 kr.
  • Rengøring 117m2 lejlighed 2.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  De ujævne danske veje!
  • #2   7. maj 2008 Det er da rart at se at der kommer noget fokus på de danske veje, som kan være til gavn for bl.a. vores sikkerhed. Det danske vejnet er bare så usselt at det halve kunne være nok. Prøv f.eks. at tage en tur til Frankrig. Deres motorveje er rigtig gode at kører på, men her betaler man jo også penge for at kører på dem. Måske det er det der skal indføres for at vejene bliver iorden. Ordningen skal ikke bruges for at minimere trafikken i byen, men til at få et bedre vejnet!

  • Henning J
    Henning J Tilmeldt:
    apr 2008

    Følger: 1 Svar: 1
    #3   7. maj 2008 Hmmmm, jeg kunne nævne lige så mange problemzoner bare heromkring, hvor jeg bor (Aabenraa-egnen, kører meget mellem Haderslev og grænsen på både motorvej og landevej). Men det er altså for intet at regne i forhold til naboerne syd for grænsen - de stakler! Deres veje er i endnu værre stand. Og de har i mange år måttet trækkes med at få den østlig del af landet op på en rimelig standard. Samtidig har de ikke et økonomisk opsving, som vi har. Vi danskere har jo aldrig haft råd til så meget, som vi har nu. Det har tyskerne sq ikke!

    Gennemgående problem er jo: ingen penge. Vedligeholdelse bliver skubbet og skubbet, selv om alle ved, at det kommer til at koste i enden. Måske er det fordi dem, der bestemmer, kun sidder i en, måske to eller højst tre perioder - og de håber måske at læsset først vælter, når de er pensioneret. Og dem, der bliver valgt senere, kan jo fint undskylde sig med at det ikke var dem, der vedtog DEN dagsorden.

    Nå, men hvor skal pengene komme fra? Der er jo ingen! Skolerne forfalder, børnene bliver syge af skimmel og skidt, de tør ikke gå på lokum, der er ingen ordentlige undervisningsmaterialer, ingen ordentlig og sund mad til dem, klassekvotienterne bliver større og større... osv.

    Hvad med den aktuelle strejke? Der er ingen penge til ordentlige lønstigninger, ingen gider at uddane sig i den branche til den løn og de forhold, de bydes. Lige nu kan det jo være, at skuden lige netop kan holdes flydende, men hvad sker der, når manglen på hænder virkelig slår igennem?

    Ingen penge til at vedligeholde skinnenettet, togene må køre langsomt, køreplaner kan ikke holdes, folk tager bilen i stedet for, samfundet mister millioner på at alle holder i kø, buslinier bliver nedlagt osv. osv.

    Men hvem vil betale mere i skat? Fik regeringen ikke lige netop reddet den hjem på bl.a. skattestoppet? Og er det ikke netop skattetryk, der igen og igen står højest på dagsordenen? Tja, alt har sin pris, både gode veje, mange og veluddannede hænder i omsorgssektoren, lærere og pædagoger, der gider at gøre deres arbejde ordentligt, fordi de føler dig værdsatte og er stolte af deres arbejde, ordentlige rammer og materialer til vores børn. Og vil man ikke betale den pris, det koster, kan man heller ikke få varen. Så enkelt er det.

    Men hvis det, der i sidste ende vejer tungest, når man står i stemmeboksen, er om der er skattelettelser, så man får råd til en endnu større firehjulstrækker, flere og større fladskærms-tv, playstation, x-box, nintendo, i-pod, ny mobil hver anden måned, samtalekøkken... ja, så er det jo ikke så underligt, at det kører ad h... til. Enhver er sig selv nærmest, er der noget, der koster penge, kan andre få lov til at betale. I øvrigt kan de toneangivende vælgere jo være ligeglade, de har jo netop den firehjulstrækker, der skal til for at komme uskadt over vores veje og gader.

    Er jo et spørgsmål om prioriteringer, er det velstand og ikke velfærd, der sættes højest, der det det, vi får ud af det. Demokratiets vilkår. Enten er folk vitterlig ligeglade, eller også de er virkelig så naive, at politikerne kan bilde dem ind, at friværdi og købekraft er vigtigere. Og så er det måske demokratiet (eller rettere den form, vi praktiserer) der er noget galt med?!? Men det er situationen, vi må leve med.

    En så lille gruppe mennesker som os, uden slagkraftig (og især kapitalstærk) lobby, til at tale for sig, vinder næppe gehør. I hvert fald ikke, når fornuften slås fra, når det gælder om at prioritere mellem at lave vejene, så de ikke er livsfarlige at køre på for et par klynkende motorcyklister, eller om der er en skattelættelse på vej, der giver råd til nyt HD-TV med Dolby-27-surround og mærkevaretøj til ungerne...

    Så jeg kan da tilslute mig jeres fromme ønske om at der bliver gjort noget. Men jeg tror ikke en meter på, at det sker. For desværre er der masser af gamle skeletter i skabene rundtomkring, der virkelig kommer til at koste kassen. Veje, banen, infrastruktur i det hele taget, offentlige bygninger, sundhedssystem og plejesektor i krise... Og ingen tør at tage fat og fortælle os, hvad det VIRKELIG koster...


  • #4   8. maj 2008 Henning J,
    Det kan siges meget kort:
    Der er en sindssyg overadministration og ineffektivitet i det offentlige. Dette resulterer i, at der ikke er penge, til de vigtige ting du nævner.
    Vi har verdens højeste skattetryk, og det offentlige service niveau nærmer sig bunden i Europa. Senest har vi hørt, at vi har Europas dårligste behandling af kræftpatienter.
    Det værste af det hele er, at vi sakker mere og mere bagud.
    Mvh.
    Jan L


  • #5   8. maj 2008 Personligt mener jeg at den danske offentlige service er en af de bedste i verden. Vi er bare blevet forvænt med den og det resulterer desværre i overreaktioner når der er et hul i vejen, barnet ikke kan få en dagplejeplads lige om hjørnet, eller sygeplejerskernes løn ikke står mål med lønnen i det private.

    Vi køber jo selv vores motorcykler så vi er vel også selv herre over hvor vi kører og må tage ansvar for denne handling. Det er ikke samfundets skyld at der er huller i vejen og grus og møg på landet.

    Vi vælger jo selv at få vores unger - da jeg var barn VALGTE min mor da at blive hjemme og passe os og vi levede på én indkomst - det var ikke nemt, men et VALG. At vi bare bare kan kræve at vores unger skal passes (og opdrages) af samfundet og pædagogerne er jo også et resultat af et dejligt offentligt serviceniveau.

    At sygeplejerskerne strejker over at få dårligere løn end de private kan jeg kun ryste på hovedet over. Hvilken offentlig ansat har nogensinde i danmarkshistorien bare været tæt på at tjene det samme som de private i samme stilling. Sådan ER det bare - ikke at jeg skal nedgøre strejkens magt og anvendelighed - men der er også et spørgsmål om faglig stolthed. Jeg synes der er for mange af "OS" der lider, pga. nogle faggrupper der er utilfredse med en rekordhøj løn i forhold til andre europæiske lande.

    Jeg er bestemt ikke bedre end alle andre - men nogle gange skal vi kigge indad. Vi er nogle forkælede bæster.


  • #6   8. maj 2008 Mikkel - vi (ja jeg er offentlig ansat) har ret til en løn der svarer til prisudviklingen og det mener jeg bestemt også at vi får med en lønstigning på 12,8%. Jeg synes helt ærligt det er petitesser der er blevet "kæmpet" for i f.eks. FOA. Jeg mener personligt det er noget pjat - de ekstra par procent er jo ikke mere end et par hundre kr. efter skat OVER 3 ÅR. Jesus Kristus....

    Mht. forkælede bæster så mener jeg bestemt også mig selv. Jeg tjener ikke de store penge i mit job - det VIDSTE jeg at jeg ikke ville komme til da jeg gik i lære i det offentlige. Men jeg mener bestemt at lønnen har været fair - f.eks. gratis frokostpause løber da op i en del penge når man tænker på det som årsværk (mellem 10.000 og 20.000 kr. på et år alt efter hvad man tjener i timen). Jeg brokker mig sgu også over en masse, men jeg siger bare at nogle gange skal vi være glade for det vi har.

    F.eks. ferie - VI HAR 6 UGER - MINIMUM. Min japanske kollega har omkring en uge hvoraf han donerer halvdelen til virksomheden og arbejder alligevel. Og han møder kl. 9 og arbejder til kl. 20 alle hverdage.
    Min amerikanske kollega havde et par uger da han arbejdede i staterne og timelønnen derovre er sgu ikke noget at snakke om.

    Carsten - jeg har diskuteret netop dette emne med en del af mine kolleger som spænder over f.eks. en japaner, flere kinesere, en enkelt thailænder, er par amerikanere og englændere. Derudover en del læger fra øst- og mellemløstlige lande. Jeg drager helt og holdent på den erfaring jeg har fra vores diskussioner blandt kollegerne. Jeg kan jo kun gå ud fra de meninger og informationer jeg bliver givet den vej igennem. Om tallene og medierne så siger noget andet vil jeg ikke blande mig i.



  • #7   9. maj 2008 Hehe Mikkel - ja det er ikke altid nemt at ramme plet med sine holdninger i et forum indlæg. Sådanne emner diskuteres bestemt bedst face to face smiley

    Indlægget var vist mit til at begynde med så skidt med at vi tog en lille drejning smiley

    Søren - mht. til de lønninger der bliver offentliggjort i medierne sidder jeg ofte også og undrer mig over hvorfor jeg altid ligger under. Det må være noget med at i Sjællændere får flere penge end os arbejdskugler her i det mørke Jylland hehe...


  • #8   9. maj 2008 Carsten glemte jeg lige smiley

    Nåja... den der tillidsrepræsentant-ting skulle jeg jo lige huske at have med i mine overvejelser.

    Iøvrigt har jeg desværre ikke kunnet diskutere med mine kolleger der er sygeplejersker - fordi de er her jo ikke lige i tiden. Iøvrigt nyder lederne ofte strejken fordi der skal ikke betales løn til dem sålænge de strejker. Det ryger lige i budgettet og kan bruges til andre spændende ting. Et er sikkert - det går i hvert fald ikke til en lønstigning hehe.


Kommentér på:
De ujævne danske veje!

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce