Mandemiddag med torsk - hvad skal jeg kokkerere? {{forumTopicSubject}}
Min kone tager en af de nærmeste dage ud og ridder en halv dags tid.
Det skal bestemt udnyttes, men udover at hygge mig i værkstedet det meste af dagen, må man også ha sig noget af det mad man aldrig får ellers. (hun bryder sig ikke om fisk)
Vi har en 1-1,5 kgs torsk i fryseren, som jeg har planer om at tage til middag den dag, men hvad skal jeg dog lave af den? Det er flere år siden jeg har fået torsk, og kan ikke huske andet end fiskefrikadeller, hvilket næsten er synd når den er hel med hoved osv.
Tænkte selv lidt i retningen af at lave fiskesuppe af hovedet til forret.
Men hvad kan man ellers lige lave af lækkerier med sådan en?
maj 2012
Følger: 13 Følgere: 12 MC-er: 3 Emner: 61 Svar: 1.389
sep 2008
Følger: 76 Følgere: 607 MC-er: 26 Emner: 382 Svar: 5.531
feb 2006
Følger: 26 Følgere: 24 MC-er: 2 Emner: 53 Svar: 166
sep 2006
Følger: 9 Følgere: 8 MC-er: 2 Emner: 95 Svar: 1.190
maj 2006
Følger: 53 Følgere: 54 MC-er: 7 Emner: 219 Svar: 1.444
denne også bare smid torsken i... smager bare konge
jul 2013
Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 2 Svar: 20
mar 2007
Følger: 7 Følgere: 8 Emner: 50 Svar: 392
feb 2006
Følger: 10 Følgere: 30 MC-er: 4 Emner: 115 Svar: 1.308
dertil gode danske kartofler, og sovs ( her er det ok at springe over ) køb en fiskesovs ved fiskeforhandleren.
og dertil (ved godt det er tøset) hvidvin, det passer sig nu bedst til fisk
apr 2007
Følger: 29 Følgere: 229 MC-er: 2 Emner: 177 Svar: 3.582
nov 2007
Følger: 10 Følgere: 9 MC-er: 2 Emner: 101 Svar: 524
Glæder mig selv til at se hvad der bliver ud af den fine torsk langt om længe
jul 2008
Følgere: 91 MC-er: 6 Emner: 364 Svar: 1.747
Lad det koge i ca 30 min, og lad den trække en time.
Sigt den og klar den evt med æggehvider hvis du har lidt ide om det
Hovedret. Rens skindet for skæl, og skær bøffer ud. Steg ved høj varme i olie med skindet først så det bliver gyldent i kanterne vend og steg den færdigt med skindet opad ( til den er glasklar )
Server med kameliseret nye løg, nye kartofler med hjemmelavet persille smør og en brunet smør sauce med kapers !
Det er satme en 1 klasses torske menu
Evt slut af med choko mousse
okt 2011
Følger: 1 Emner: 54 Svar: 1.066
kan du lide peberrod så enten en sovs af det og sennep ved siden af, eller omvendt
og så nye kartofler
mar 2009
Følger: 14 Følgere: 11 MC-er: 6 Emner: 6 Svar: 520
aug 2007
Følger: 7 Følgere: 5 MC-er: 1 Emner: 85 Svar: 849
nov 2007
Følger: 10 Følgere: 9 MC-er: 2 Emner: 101 Svar: 524
Forret: Fiskesuppe med et twist at chili + nudler
Hovedret. (anrettet i cirkelform) Pocheret æg i midten, hjemmelavet karrydressing i en cirkel omkring ægget, torskebøffer m. skind danner en halvcirkel i yderkanten af tallerkenen. Den resterende halvcirkel fyldes med sprødstegt bacon. Retten serveres med en 0,5 l Polsk stærk Pilsner.
Dessert: kan undværes, er lidt træt af desserter.
sep 2008
Følger: 76 Følgere: 607 MC-er: 26 Emner: 382 Svar: 5.531
nov 2007
Følger: 10 Følgere: 9 MC-er: 2 Emner: 101 Svar: 524
Mandemiddag med torsk - hvad skal jeg kokkerere?