{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
17.846 visninger | Oprettet:

Grill riste. Rustfri eller ej? {{forumTopicSubject}}

Hey.
Min kammerat er ved at få lavet en grill til helstegt patte gris.
Men vi er kommet i tvivl om risten må være lavet af rustfri stål.
Som jeg husker det fra et svejse kursus, afgiver rustfri giftige gasser, når det bliver varmet op.
Kan evt. få det lavet af syrefast rustfri, men ved ikke om det er samme problem, hvis det da er et problem.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Grill riste. Rustfri eller ej?
  • Kenneth H
    Kenneth H Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 54 Svar: 1.066
    #1   2. jun 2012 man må/bør ikke lave en rist i rustfri stål da det udskiller krom og nikkel hvilket ikke er sundt for dig.
    Og hvis det var "lovligt "at lave riste i rustfri lavede alle grilllproducenter dem i det, da det ville være meget billigere for dem.


  • #2   2. jun 2012 Men hvad skal man så lave dem af?

  • #3   2. jun 2012 mmm helstegt svin


  • Kenneth H
    Kenneth H Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 54 Svar: 1.066
    #4   2. jun 2012 jern
    Bare varm risten godt op og giv den en gang madolie, så virker den.
    og giv den en slat olie igen når i er færdige med at grille, så ruster den ikke så nemt.
    Weber bruger en eller anden chrom legering.

    Eller over på den lokale genbrugs og kluns nogle riste fra de komfurer folk har smidt ud


  • #5   2. jun 2012 hallo kenneth h hvad så med rustfrie gryder pander og og krom riste til ovn og grill


  • Kenneth H
    Kenneth H Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 54 Svar: 1.066
    #6   2. jun 2012 se det spurgte jeg også om, da jeg have en snak med dem der laver de riste.

    Gryder, potter og pander kommer slet ikke op på samme temperatur som en grillrist gør, derfor kan man godt lave dem i rustfri.


  • Kenneth H
    Kenneth H Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 54 Svar: 1.066
    #7   2. jun 2012 og der er ret så stor forskel på det chrom du har på din MC og det chrom der bliver lagt på en grillrist, det på risten er så hundedyrt at det er langt billigere at lave dem i rustfri, men alligevel gør man det jo ikke.

    Forøvrigt ikke så længe siden der var en artikel om nogle unge der havde bøffet en indkøbsvogn og sat ild under den for at bruge den til at riste pølser i.
    Hele flokken røg på hospitalet.
    Så ikke helt ligegyldig hvad man laver en rist af.


  • Sajmon ™
    Sajmon ™ Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    mar 2004

    Følgere: 281 MC-er: 15 Annoncer: 1 Emner: 125 Svar: 20.698
    #8   2. jun 2012 Åh maj gått...

    En indkøbsvogn er lavet af STÅL som er elektrogalvaniseret - så de unge mennesker røg på hospitalet med zink / blyforgiftning....???

    Rustfast stål har der aldrig været, og er der ingen problemer i at bruge til en grillrist. 90% af alle grillriste idag er lavet af rustfast, da det er billigere, nemmere og mere sikkert. I værste fald afgiver rustfast stål en smule mangan hvis det er rigtigt dårlig kvalitet, men det er væk for LÆNGE siden når dine bøffer rammer den første gang...


  • Sajmon ™
    Sajmon ™ Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    mar 2004

    Følgere: 281 MC-er: 15 Annoncer: 1 Emner: 125 Svar: 20.698
    #9   2. jun 2012 Eller din grisling, eller hvad folk nu ynder at forkulle. smiley

    Riste af stål, ruster og danner porer, som efter meget kort tid ikke KAN blive rene mere. Det er sgu et levn fra 80'erne...


  • Sajmon ™
    Sajmon ™ Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    mar 2004

    Følgere: 281 MC-er: 15 Annoncer: 1 Emner: 125 Svar: 20.698
    #10   2. jun 2012 Men det er søren'me rart at "Kenneth" kan holde styr på fakta... smiley

  • Kenneth H
    Kenneth H Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 54 Svar: 1.066
    #11   2. jun 2012 Rustfrit indeholder chrome og nikkel,
    det farveskift der sker på den rustfri grillrist når det har været varmet op nærmest til det gullige er relateret til et af disse stoffer bliver udskilt, og
    det er egentlig ikke noget jeg har lyst til at indtage.

    Bevares sajmon æd du det bare løs, bare ikke mig der risikere at blive syg af det.

    andre kan gøre som mig, ringe til dancook og spørge hvorfor de ikke laver deres riste i rustfrit jern.


  • Sajmon ™
    Sajmon ™ Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    mar 2004

    Følgere: 281 MC-er: 15 Annoncer: 1 Emner: 125 Svar: 20.698
    #12   2. jun 2012 Rustfast indeholder krom og nikkel, men hvad tror du lige der er i forkromet stål?

    Der er kobber, krom og nikkel som absolut minimum - men det ER altså ikke noget man skal være bange for.

    Farveskiftet er oxydering som følge af opvarmning...

    Som du fremstiller det, bliver ALLE automatisk syge af det - men der er lissom ikke rigtigt nogle statistikker som understøtter det...?

    Andre kan gøre som Kenneth - de bør dog være en smule mere kildekritiske og kildeopsøgende end ham... smiley


  • #13   2. jun 2012 smedejern...

  • #14   3. jun 2012 Uden at vide det vil jeg gætte på der er flere renhedsgrader af rustfast/frit stål, fødevareindustri har nok skrappere krav til renhed af stålet end Billigtema har til deres gevindstænger, så både Kenneth og Sajmon har sikkert ret, lav gtileisten af billigt industri rustfrit stål og du kan blive syg, lav den af rustfsst stål beregnet til kontakt med fødevarer og det er hey okay. ?

  • Sajmon ™
    Sajmon ™ Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    mar 2004

    Følgere: 281 MC-er: 15 Annoncer: 1 Emner: 125 Svar: 20.698
    #15   3. jun 2012 Haekle (Rüsselsheim) S - Lige netop. Der findes et hav af legeringer, og det er langt fra alle der dur til grillriste...

  • #16   3. jun 2012 Jeg har arbejdet for et firma hvor vi lavede bla rustfrie grill reste. Du dør ikke af det:D

  • #17   3. jun 2012 nik n: ved du noget om renhedsgraden på det rustfri? Eller hvor jeg kan skaffe det?

  • #18   3. jun 2012 Brug en af JERN.

    Den holder sig ikke nær så pæn, men deret er en kosmetisk sag. Når så den rustne rist skal anvendes, så vask den med børste, varm deb godt op og giv den olie. Så afgiver den ikke smag - og skulle du få lidt jern, så skader det din ikke.


  • #19   3. jun 2012 ved nogle af webers ældre modeller ca 5-10 år gamle er med rustfri

  • #20   4. jun 2012 Jeg har anvendt webers gasgrills i mere end 15 år. De har i hele den tid haft emmalierede jernriste- holder sig forresten fremragende.

  • #21   4. jun 2012 Ja, min weber rist fejler nu heller ikke noget, selv om den står på terrassen hele året, så det er sgu ikke alm. krom.

  • #22   4. jun 2012 Tror godt man må sælge grillriste i rustfri

    http://www.tgkshop.dk/product/weber-original-grillrist-57-cm-rustfrit-staal-644/

    Har selv en...


  • #23   4. jun 2012 Jan K: Der står den er belagt stål? Lyder ikke som alm. ren rustfrit i mine ører.
    Men bare så i ved det så smelter nikkel og chrome ikke før 1400-1800 grader celsius, så jeg tror sgu ikke de 3-400 grader en weber kan producere er det store issue.


  • #24   4. jun 2012 Tak

    Nu ved jeg hvorfor der er tordenskid, efter grillmad, jeg troede det var kødet


  • #25   4. jun 2012 Grauballemanden *: Jeg har samme problem, men tror nu hverken det er risten eller kvaliteten af kødet, men nok nærmere mængden.....

Kommentér på:
Grill riste. Rustfri eller ej?

Annonce