{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvem skal godkende, når man har svejst stel?
  • #1   6. jul 2011 du må ikke skære og svejse i et stel
    mvh
    Jan


  • #2   6. jul 2011 øhh?? hvis man nu har et plug on, hvem skal så godkende, hvis man laver et selv??

  • #3   6. jul 2011 synshallen

  • #4   6. jul 2011 Du mener Bolt-on?

    Reglerne gælder sådan set stadig.Dvs. det skal være et godkendt bolt-on - eks. Tüv elign....



  • #5   6. jul 2011 Tja... bortset fra det de andre siger, kan du altid betale f.eks. Force for at kontrolere svejsningerne...

  • #6   6. jul 2011 Teknolgisk institut kan lave styrke beregninger og erklæringer på at det er korrekt udført, så skal du til syn og have godkendt ændringerne, så skal du til toldsyn og have en vudering af afgiften, så på motorkontoret og betale ny afgift pga konstruktive ændringer og så har du en godkendt cykel.

  • #7   6. jul 2011 Hvid man ikke spørger for man ingen svar--bare gør det, og så lav profil, så er der sgu nok ikke nogen der opdager det!

  • #8   7. jul 2011 det kommer an på om det er primæs eller sekundær struktur.

    hvis det er primæs eller bærende skal der en synsmad ind over, men det eneste han ligger efter er om det ser ordentligt ud.

    sekundær eller ikke bærende, er der ikke nogen der skal ind over


  • #9   7. jul 2011 Tom skrev; "Hvid man ikke spørger for man ingen svar--bare gør det, og så lav profil, så er der sgu nok ikke nogen der opdager det! "


    Korrekt - men til gengæld er han gift med cyklen til evig tid, for synes kan den ikke.

    Hvis det er en cykel der ikke skal byttes på et senere tidspunkt, så bare gå i gang.
    Sålænge der ikke er periodiske syn på MC her i landet, så kan man komme af sted med meget.

    Og ellers, så er det som allerede sagt, ikke tilladt.


  • #10   7. jul 2011 Allan Dyrbye K: Man er ikke nødvendigvis gift med sin cykel for evigt?!

    For det første som tom L skriver: lav profil - de fleste synsfolk kan ikke se forskel på en ged og en hest så med mindre den kommer til at ligne en tysk streetfighter hvor man skal vinkles ned i sædet fra en bestemt retning for overhovedet at komme på cyklen, så tror jeg ikke at der bliver nogen problemer.

    For det andet skriver han jo selv at det "plug on" ;o) så hvis synshallen skulle få øje på det og ikke vil godkende, kan det vel ikke være noget større problem at købe et nyt bagstel?! De fleste motorcykler bliver jo trykket forfra...

    Go for it! Og glem alt om TüV og det danske afgiftshelvede... bare lav det godt nok til at du vil sætte dig selv og din kone på den og køre - så mener jeg at det er godkendt!!

    Mvh. Kim


  • #11   7. jul 2011 claus K
    "hvis det er primær eller bærende skal der en synsmad ind over, men det eneste han kigger efter er om det ser ordentligt ud."

    Vrøvl !
    Synsmanden kan må ikke selv vurderer den slags ændringer.
    Men der er sikkert mange af dem som gør det. Men det bliver lidt svært for ham at ref. til den fremviste dok. når han skal reg. den konstruktive ændring !
    Derfor bliver der sikkert heller ikke skrevet noget om det nogen steder, andet end at ham siger det ser fint ud og godkender den uden det bliver korrekt reg. i parpirene.


    8.01.001 Generelle bestemmelser
    (1) Chassisramme, selvbærende karrosseri og stel skal kunne modstå de påvirkninger, der opstår under normal anvendelse og belastning af køretøjet.
    Ombygning af bærende dele kan godkendes ved syn, når der foreligger fornøden dokumentation. Dokumentationen skal være i form af accept fra køretøjsfabrikanten (eventuelt oplyst via fabrikantens repræsentant) eller en prøvningsrapport fra et anerkendt prøvningslaboratorium. Hvis en prøvningsrapport
    ikke er udført i henhold til TÜV’s Merkblatt 751, forudsætter godkendelse, at der foreligger tilladelse fra Trafikstyrelsen til, at den alternative prøvningsrapport kan benyttes som dokumentation.


  • #12   7. jul 2011 Kim T. A
    "de fleste synsfolk kan ikke se forskel på en ged og en hest"

    Sikkert ikke, men der er så heller ikke deres opgave at skulle kunne det.
    Som det altid har været er der pligt til at oplyse, om der er foretaget konstruktive ændringer og pligt til at få dem synet, godkendt og registret.
    Den der med at sige at "den er synet med ændringerne" er ikke en skid værd hvis ændringerne ikke reg. korrekt.


Kommentér på:
hvem skal godkende, når man har svejst stel?

Annonce