Køb af motorcykel: hvad skal man vælge?

Køb af motorcykel: hvad skal man vælge?

5. mar 2018

Biler er normale at køre i, og næsten alle over 18 gør det regelmæssigt. Derfor er mange fristede til at prøve noget andet, og det kan blandt andet være motorcykel. At køre på motorcykel er i den grad en hobby, lige så meget som det er et transportmiddel, og med god grund går de fleste motorcykelførere derfor rigtig meget op i, hvad for en motorcykel de kører. Lige meget om man er ude efter at købe motorcykel for første gang, eller om man er en garvet motorcyklist, er der nogle ting, der skal tages stilling til, når man er ved at beslutte sig for, hvad for en motorcykel man vil have.


Hvad er dine behov?

At tænke på sine behov er naturligvis det første, man skal gøre. Ønsker man at køre korte ture på sin motorcykel som for eksempel ud at handle eller på besøg hos venner og familie? Drømmer man at opleve det fantastiske ved at drøne afsted med høj fart? Eller er man villig til fuldstændig at erstatte sin trofaste bil med en motorcykel? Derudover skal du også tage stilling til, om man vil have opbevaringsplads på den og, om man vil have passager med, for det er nemlig ikke alle motorcykler, man kan sidde to på.

Hvad for en motorcykel du skal vælge kommer helt an på, hvad du ønsker at bruge den til, så de ovenstående ting er det første, du skal gøre op med dig selv, før du går videre i processen.


Hvad for et mærke bør man vælge?

Det varierer fra butik til butik og kommer an på hvilken del af landet, man befinder sig i, men der findes et hav af forskellige motorcykelmærker, og der er helt sikkert noget for enhver smag. Nogle mærker er mere populære end andre, og det er derfor fristende at kigge efter disse først, men man skal huske på, at ens valg af motorcykel ikke kommer an på mærket men på alt det andet.


Størrelse af motorcykel og motor

Der findes tre forskellige størrelser af motorcykler:

A1 – de mindste motorcykler på maksimalt 125 kubik og med maksimalt 15 hk.

A2 – må være på maksimalt 650 kubik og 48 hk.

A – de største motorcykler på over 650 kubik og 48 hk.

Jo større en motorcykel man køber, jo mere avanceret et kørekort skal man have. Der er desuden alderskrav til de forskellige former for motorcykler, så tjek reglerne for motorcykler ud inden du begynder at investere i en motorcykel, så du er sikker på, at du opfylder alle kravene.

Med hensyn til størrelsen af motoren skal man helst vælge en mindre motorcykel med en mindre motor den første gang, man køber en motorcykel eller kører på motorcykel, og så kan man langsomt opgradere til en større maskine, efterhånden som man får mere erfaring med at køre på motorcykel.


Skal man købe en spritny eller en brugt motorcykel?

Det er ofte ens pengesituation, der kommer på spil, når man skal beslutte sig for, om man mon skal købe en ny eller en brugt motorcykel. Brugte motorcykler er naturligvis langt billigere end helt nye motorcykler, og er altså den perfekte løsning, hvis man skal købe sin første motorcykel, og blot har tænkt sig at prøve det af. Husk bare at vær opmærksom på, hvor nedslidt motorcyklen er, når du

køber den. Hvis motorcyklen er alt for nedslidt, kan man nemlig risikere, at man pludselig får nogle uforudsete udgifter, hvis den skal til ekstra service og skal have udskiftet dele. Fordelene ved at købe en helt ny motorcykel er helt klart, at man er 100% sikker på, at alt udstyret og alle delene er i orden, og så er den langt mere pålidelig og har længere garanti. Bagsiden ved at investere i en ny motorcykel er dog, at det er langt dyrere end at købe en brugt, men til dette kan man låne penge, så man er sikker på, at man får en motorcykel i bedste kvalitet.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce