{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
Kommentér på:
Anodisering trin for trin
  •   11. dec 2009 http://astro.neutral.org/anodise_dye.shtml

    Ham her har gode erfaringer med Dylon tekstilfarve. Dem han siger der er gode, kan købes i Matas.


  •   11. dec 2009 jeg brugte vandfarve. men jeg har hørt at printertoner skulle være rigtigt godt. det har jo en meget høj farvetæthed.

    jeg kunne forestille mig at der samme gælder for de tonere de f.x bruger i en malerforretning til at blande den ønskede nuance. Så tror det ville være et godt sted at starte. ellers er det bare ned og købe noget printertoner til genopfyldelige patroner (det kan jo blandes)


  •   10. dec 2009 Nu har du skrevet organiskefarver, men helt precis hvad er godt at farve med, hvad skal man købe og hvor?

  •   23. okt 2009 Det burde det smiley



  •   23. okt 2009 Kan Candoclean erstattes af føromtalte opvasketabs?

  •   23. okt 2009 Så mangler jeg bare en strømforsyning med variabel strømstyrke :o)

  •   23. okt 2009 Det har du selvølgelig ret i. Det var også mest ment som beskrivende for, hvor nemt og billigt det kan gøres... sørg selvfølgelig for udluftning (gør det evt i et åbent værksted. og handsker er et must smiley

    det er lineal og lommeregner... men du kan sagtens skyde lidt... du kan se at det er rimeligt groft (0,75 - 2 Ampere pr dm2) så bare regn et tilnærmet areal ug og så brug f.eks. 1 Ampere pr. dm2 (100cm2)


  •   23. okt 2009 MEEN bare for at komme evt. uheld i forkøbet er det altså ikke noget man skal "Lege" med!!! Det er vigtigt man tager sine forholdsregler udluftning handsker åndedrætsværn etc. Og så skal resterne på forsvarlig vis på kommunekemi eller lign. Og så er det IKKE noget man skal stå med i køkkenet inde i et hus hvor man også skal lave mad osv. (Bare et godt tips)

  •   23. okt 2009 Har du en nem måde at regne overfladearealet ud på? Eller er det den trælse vej med lineal, lommeregner og formelsamlingen?

  •   23. okt 2009 Affedtning fjerner alle forureninger fra overfladen. Især slibeolie, polerpasta, kølesmøremiddel og snavs forurener overfladen af aluminium der kommer frem til ano-anlægget. Væsken er sæbeagtig og alkalisk (pH er 9.5).
    Temperatur 60 gr. C.

    Ætsebadet består af 50 eller 100 g/l NaOH (natronlud) opløst i 60 gr. C varmt vand.
    Denne varme ludopløsning kan opløse aluminium. Der fjernes ca. 4 my aluminium fra overfladen pr. minut.

    Dekapering består af 7% salpetersyre opløst i vand ved stuetemperatur.
    Salpetersyren opløser alle alkaliske rester efter ætsning og affedtning.
    Overfladen er herefter en våd, ren aluminiumsoverflade.

    Oxyderingsbadet består af 20% svovlsyre opløst i 18 gr. C kølet vand. Emnet ophænges som anode (+ pol) og denne tiltrækker det negative oxygen i vandmolekylerne. Reaktionsproduktet er Al2O3.
    Der opbygges ca. 25 my pr time. Spænding er ca 14 V. Strømtæthed på
    alu-overfladen: 1.0 A/dm2.
    Al effekt der anvendes fra ensretterne kan genfindes som varme effekt i badene og denne energi skal fjernes ved køling.
    I oxyden er der ved processen dannet mange porer ind igennem oxyden.
    Porerne er ca. 10 nm Ø. husk at montere emnet således at det ikke kan rykke sig fra lederen. da oxidlaget der dannes ikke er elektrisk ledende. husk også at det punkt hvor emnet rører lederen ikke bliver anodiseret. placer det derfor lidt stratetisk - på undersiden eller lignende.

    Indfarvning af den porøse oxyd med organiske farver. I vor proces er det muligt at blande farverne helt frit således at alle nuancer kan fremstilles.

    Sealing er bare neddypning af emnerne i kogende vand. Oxyden reagerer med vandet og der dannes en mineralogisk struktur der hedder Böhmit (Al2O3.H2O). Dette stof fylder ca. 20% mere end oxyden og det betyder at porerne lukkes.
    Farven er nu lukket inde i et klart transparent glasuragtigt beskyttende anodiseringslag.

    Ind imellem alle disse aktivbade findes mange skyllebade.
    Mindst 2 skylninger mellem hver aktivbad


  •   23. okt 2009 lille fejl

  •   23. okt 2009 trin 5 - dekapering renser overfladen af for legeringsstoffer og tidligere oxidlag så du skal huske at lægge det i en salpetersyre-opløsning. start med trin 1 og følg dem slavisk, så skal det nok gå. er ret sikker på at din grebklinge er enodiseret fra fabrikken...

  •   23. okt 2009 Hmmm... Jeg rensede af i en opløsning af vand og opvasketabs, hvis det er det du mener?

  •   22. okt 2009 har du dekaperet forinden?


  •   22. okt 2009 Det er netop kobberlegeringen jeg tænker på.
    Jeg har forsøgt at lægge en grebklinge i svovlsyren. Men den blev sort modsat en stump pladealu jeg havde liggende.


  •   22. okt 2009 Det skulle kunne lade sig gøre med alt aluminium... dog fås det pæneste resultat ved lavtlegeret alu (dvs. højt indholdt af aluminium og lavt indhold af andre metaller)

    Man kan dog ikke skære støbelegeringer over én kam... der findes hundredevis af forskellige støbelegeringer til forskellige formål. er der tale om motordele er det højst sansynligt en kobberlegering. men man kan anodisere alle former alu!

    Desuden bruger man slet ikke rent aluminium til noget, det er simpelthen for duktilt.


  •   22. okt 2009 Er det ikke noget med at det kun kan lade sig gøre med valset/blok aluminium? Dvs. Ikke støbt aluminum der indeholder andre metaller.

Annonce